Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve therapie gaat ervan uit dat nare gevoelens verband houden met de gedachten die mensen hebben in een bepaalde situatie.

Praktijk het Vangnet onderzoekt samen met de cliënt welke gedachten een rol spelen bij die nare gevoelens.

Vervolgens leert Praktijk het Vangnet de cliënt een aantal technieken om te onderzoeken of de gedachten wel helemaal kloppen in de situatie waarin de cliënt dat ervaart.

Zo nodig formuleert Praktijk het Vangnet samen met de cliënt, nieuwe passende gedachten. Dat heet ‘realistische gedachten’.

IS COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE DE OPLOSSING VOOR UW PROBLEEM?

WELLICHT BENT U OP ZOEK NAAR ÉÉN VAN DE VOLGENDE DIENSTEN:

 
 • Ik vond het erg fijn om een doula aan mijn zijde te hebben, ik voelde me veilig, sterk en onafhankelijk. Ik heb het gevoel dat ik baat bij haar heb... ..lees verder!

  E Tek

  Super om daar je drempels te verlagen / vervagen en te ventileren wat er aan scheelt. Volledige aandacht voor mij als cliënt en aanreiken van begrijpelijke handvaten.

  Rompie Utrecht

  Ik had vanaf het begin een goed contact met Michèle. Ze confronteert je op een subtiele wijze met jezelf. Ze laat je inzichten ervaren die je eigenlijk al wel kent,... ..lees verder!

  B W
 • Bij Michèle kon ik allereerst even mijn hart luchten. Zij luistert en naar mijn verhaal en tussen de regels door. Hoewel ik best een hoog reflecterend vermogen heb ontwikkeld in... ..lees verder!

  Liesbeth Jansen

  Ik heb Michéle als doula gehad nadat wij elkaar hebben ontmoet bij de huisartsenpraktijk. Ik was 17 en zwanger, alles was dus best eng. Michéle stond altijd klaar, heeft fijn... ..lees verder!

  Nienke Spitzers

  Had gelijk een klik met michelle , voel me relax bij haar, ze luisterd ook echt en is oprecht en eerlijk hoe je dingen anders zou kunnen doen. Ze straald... ..lees verder!

  M
 • Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking. Michele is een fijne, betrouwbare en professionele hulpverlener.

  Lisette van Veenendaal
 

ZOEK JIJ EEN LUISTEREND OOR OF HULP?
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP:

ZOEK JIJ
EEN LUISTEREND OOR OF HULP?
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP: